Our Journey..

Daisypath Anniversary tickers

The Twin!

Tuesday, July 20, 2010

My 25th Birthday..

Hari ni emosi saya kurang stabil..sebenarnya bukan hari ini saje, start daripada semalam lagi. kenapa? sebab saya akan melalui sepanjang hari ini tanpa orang tersayang di sisi..

Semalam, 19hb Julai, saya tak ingat langsung pasal tarikh hari ini. Kesibukan tugas mengatasi segalanya..pagi ada mesyuarat, lepas tu kelam-kabut sebab ramai ketua jabatan tak dapat surat. cek punya cek, rupa-rupanya staff pergi postkn surat tu, sedangkan jabatan-jabatan tu dalam daerah yang sama aje. Biasanya diorang ni rajin pergi hantar by hand. Entah kenapa kali ni termalas pulak, pergi pos aje. Tak pasal-pasal kena call semua ketua jabatan mintak hadir mesyuarat (walaupun bukan saya yang call ;p ). Tapi takut jugak la..takut kena marah dengan Dato' Pegawai Daerah. Yela, dah la dah jadi macam tu, minum pagi pulak lambat sampai. Staff pergi order minum pagi dengan orang luar. Susah! Nasib baik mood Dato' agak-agak ok. Terima kasih En Mat kerana membantu menceriakan suasana.. (walaupun pasrah sebab saya jadi bahan usik diorg..maklum la, pengantin baru...).



Balik je pejabat, ada sorang staff jumpe saya..

Saya : Ye Abg Mat, ade ape?
Staff : Cik, saya nak cakap skit ni..tapi saya nak mintak maaf awal-awal la.. (muka serius)
Saya : Kenapa ya? Cakap je la.. (dah mula tertanya-tanya)
Staff : Tak, saya nak bagitau, selamat hari jadi cik..sori ye, saya wish awal sket..(senyum-senyum)

Baru saya teringat..esok birthday saya! Dan baru saya teringat jugak..'dia' takde untuk sambut dengan saya. Saya senyum dan cakap terima kasih dekat staff tu. Terharu jugak sebab die concern pasal bos dia yang macam bukan bos ni. Tapi sedih jugak, mengingatkan malam nanti saya sorang-sorang tunggu detik 12 malam..



Malam tadi En. Openg call saya, tapi saya takleh nak cakap sangat sebab saya sedih. Sekejap je kami cakap, lepas tu En. Openg end call sebab nak keluar makan dengan kawan-kawan dia. Tak lama selepas tu, En. Openg sms saya. He always know whenever I'm not ok (walaupun dah cuba sedaya-upaya sorok). Lepas sms ngan En. Openg, saya makin sedih..

Jam 11.30 malam, saya dapat call dari En. Openg..

En. Openg : Sayang ok ni?
Saya : Tak sangat, but dont worry, nnti ayg ok la ni..
En. Openg : Sori tak dapat celebrate ngan sayang malam ni, tp lepas ni kite dah boleh celebrate sama-sama dah..

(sedikit perbualan yang saya ingat-ingat lupa plus taleh cite banyak-banyak ;p)

Tepat jam 12 malam, En. Openg wish saya happy birthday. Saya nangis gila-gila masa tu. Sedih, first time takleh celebrate sama-sama sejak kami jadi pasangan kekasih. Tapi nak buat macam mana kn, keadaan tak mengizinkan. Time kaceh En. Openg sebab sanggup pujuk saya sampai saya ok. Love you so much!!! :-*

Dan, time kaceh juga buat adik kesayangan n bakal adik ipar (ehem2) yang wish saya di tengah-tengah malam semalam. Juga buat kawan-kawan yang wish di FB dan sms. Thanks guys!~

Lasty, Happy 25th Birthday to Cik Ayu Azriati (soon to be Puan Ayu Azriati ;p)

8 comments:

  1. "Semalam, 24hb Julai, saya tak ingat langsung pasal tarikh hari ini."
    Errmm...smlm bukan 19 Julai ke...ehe..=)

    Waa..dh ade blog..sape en openg tue...=p

    ReplyDelete
  2. eh..eh..silap lak..tu sbb duk sibuk taip 25th tu..thanks bagitau..

    sape en openg tu? ntahla..sape tah.. ;)

    ReplyDelete
  3. 25th??..tarikh ape plak tue sampai tesilap taip??...=)

    ReplyDelete
  4. my 25th birthday la..tau la tak sabar2 nk nyambut birthday die..eheheh ;p

    ReplyDelete
  5. aalalla..sweetnya 2 org ni
    jeles i tau

    ReplyDelete
  6. ala u ni...jgn la jeles2 ngn i..tak baek jeles2 tau..heheheh ;p

    ReplyDelete
  7. xkira! nk jeles ngan u gak...he3

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PR Checker

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service