Our Journey..

Daisypath Anniversary tickers

The Twin!

Friday, August 27, 2010

Keberangkatan Sang Suami

Tarikh 16 Ogos 2010, tarikh yang sangat saya nak elakkan. Kalaulah boleh lepas 15 Ogos terus lompat ke 17 Ogos, kan best..tapi, 'kalau' aje la..Nak tak nak, terpaksa tempoh jugak. Nak tak nak, tarikh tu dah berlalu dengan selamat. Bagi orang lain, tarikh itu mungkin satu tarikh yang biasa. Tidak memberi apa-apa makna. Yela, kalau orang bekerja seperti saya, hari itu, pergi kerja, kerj, balik kerja, rehat-rehat dan tido. Dah habis sehari. Kenapa saya ambil berat tarikh itu? Kerana tarikh itulah suami saya berangkat ke bumi Norwich, meninggalkan saya di Malaysia. Ala, biasa la tu, kerja kan..memang la biasa, tapi ia akan jadi luar biasa jika suami anda meninggalkan anda selama 6 bulan! Nak-nak lagi bagi pasangan yang baru mendirikan rumahtangga seperti saya. Apapun saya harus redha..Suami tercinta pergi untuk mencari sesuap nasi..

Hari itu, saya keluar awal dari pejabat. Jam 2 petang saya sudah berangkat ke Shah Alam. Tanpa pengetahuan bos saya. Hanya staff saya saja yang tau (ish..ish..teruk betul anak buah sorang ni kan). Sebolehnya, saya nak habiskan seberapa banyak masa yang saya ada dengan En. Openg. Bila saya sampai di Gombak, ada panggilan dari pejabat. Katanya, boss mencari saya. Alamak! Saya cepat-cepat call boss dan maklumkan saya tiada di pejabat. Kantoi! Nasib baiklah boss tak banyak tanya. Eheheh..

Setibanya saya di rumah En. Openg, saya tolong dia kemaskan apa yang patut. Itupun tak banyak. Dia banyak 1 beg sahaja. Dan kebanyakan barang sudahpun dimasukkan. Tak sempat saya nak tolong kemaskan beg dia. Isk isk..Minta maaf ye En. Openg..huhu.. Masa tu, walaupu ada sekelumit rasa sedih, tapi tidaklah begitu ketara. Saya masih lagi boleh mengawal kesedihan saya.

Makin dekat dengan waktu berlepas, makin saya rasa sedih. En. Openg yang drive ke airport. Saya duduk di sebelah, dan abang kandung saya di belakang. Sebab tu control sket sedih, malu dengan abang. Hehehehe..Makin dekat dengan airport, makin kuat saya genggam tangan En. Openg. Masa tu, saya tak tau apa perasaan saya. Saya tak rasa sebak, saya tak rasa nak menangis, tapi air mata saya tak henti-henti keluar.



En. Openg tau saya berat nak lepaskan dia..dia balas genggaman tangan saya erat2. Setiba di airport, hati saya makin tak menentu. Thanks to abang saya sebab banyak bagi peluang kepada kami untuk meluangkan masa berdua. En. Openg banyak pujuk saya. Saya pulak lagi banyak menangis. Saya tau, saya buat dia risau, tapi saya dah tak boleh nak control mase tu. Itu saja yang saya mampu buat..menangis dan terus menangis...

Bila dah sampai waktu dia masuk, hati saya dan tak keruan. En. Openg tanya,'boleh lepaskan abang pergi tak ni?'. Saya geleng kepala. Saya taknak berpisah dengan dia! Tapi saya tau, saya kena lepaskan jugak dia pergi. Takpe Ayu, bukannya tak boleh keep in touch. Saya fikir, ini dugaan pertama buat kami setelah kami bergelar suami isteri. Saya kena tabah! Perlahan-lahan saya anggukkan kepala. Itupun, tangan masih belum saya lepaskan.

Saya cium tangan sEn. Openg dan dia cium pipi dan dahi saya. Still, saya susah nak lepaskan pegangan tangan saya. Lantas En. Openg peluk saya kat situ. Barulah saya lepaskan genggaman tangan saya, tanda sedikit sebanyak saya dah relakan dia pergi..



Buat Encik Openg, ketahuilah bahawa saya sangat rindukan kamu di sini..Jaga diri elok-elok ya sayang..Saya sentiasa menghitung hari untuk terbang ke sana berjumpa kamu..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PR Checker

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service