Our Journey..

Daisypath Anniversary tickers

The Twin!

Monday, June 2, 2014

Sepetang di Padang

Hujung minggu yang lepas saya dan En Openg bawa si kemabr ke padang bersebelahan dengan Masjid Shah Alam. Tak rancang pun..duk lepak-lepak kat rumah, terlintas pulak nak bawa diorang ke sana. Ni kali kedua la bawa..first time tu Pak Uda a.k.a Dede diorang yang bawak ke sana.

Amboih...kemain seronok anak dara dua orang tu berlari-larian! Yang first time tu lagi tak plan. SO memang tak bawak apa-apa pun. Sudahnya, pi cilok bola member sebelah! Terkebil-kebil kawan tu tengok bola kena rampas..sorry dik non! hehe..

So yang ni prepared sikit la..bawak bola sorang satu, bawak jajan ngan bawak air..seronok diorang! Berlari ke tengah padang, pastu patah balik kat mama minum air. Ala-ala isi minyak la kononnya!

Anak dara benti minum air..sempat bergambar peace lagi!

video

Serius memang seronok buat family riadah kat sini..untuk family yang ada berdekatan, disyorkan bawa anak-anak kat sini. Petang-petang memang meriah.. (sah lepas ni bawak selalu). Hehe..

Apa pun, family time is the best!

xoxo,

Tuesday, May 20, 2014

Bilamana Balik Kampung

Ho ho ho balik kampung!

Ho ho ho balik kampung!

Hati girang!~

(adaptasi lagu Sudirman dengan gaya tersendiri.haha)

Seronok kan balik kampung? Kampung saya jauhhhhh nun di Terengganu sana. Memang susah la nak selalu balik. Jeles pulak kite ngan orang yang boleh balik kampung tiap-tiap minggu..boleh gitu? Hehe.

Oleh kerana jauh, jadinya biasanya kitorang adik-beradik yang merantau ke negeri lain ni (macam merantau ke luar negara pulak bunyinye..kelas gitu!) akan pakat-pakat balik time yang sama. Baru la meriah suasana di hari cuti!

Apa yang best kat kampung?

1. Sesi bergossip sambil mendera anak

Maknya dan makciks dan tokma bergossip di atas katil. Lokasi: bilik tokma

2. Makan mom's cooking yang super duper best sampai menjilat sepuluh jari uols!

Haaa...tergoda tak? Rosak binasa diet iols!


Tokki mempromote masakan the wifey aka tokma..memang the best!

Banyak lagi la cara kitorang spend masa kat kampung..tengok yang ni pun dah cukup nak gambarkan keseronokan yang kitorang rasa.

Oh, tak sabarnya nak gathering lagi!

xoxo,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PR Checker

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service